Somonlu Yaz Salatasi

Malzemeler

800gr kucuk (bebek) patates
Deniz tuzu
Cekilmis karabiber
200ml Yogurt
1 limonun suyu ve kabugunun rendesi
Zeytin yagi
Kabugu soyulmus yarim limon
1 Kucuk demet dereotu
1 Kucuk demet saplari ayiklanmis taze nane
400gr Fume somon baligi

Patatesleriniz buyuk ise ortadan kesin. Tuz atilmis kaynar suda patatesleri haslamaya baslayin. Bu arada sosu hazirlamaya baslayin. Bir kasede yogurt, limon suyu ve kabugunun rendesi, tuz, karabiber ve zeytinyagini karistirin. Haslanmis patatesleri iyice suzun ve halen sicakken tuz ve karabiberini ekin ve uzerinde zeytinyagi gezdirin. Yaklasik 5 dakika sonra da hazirlamis oldugunuz yogurtlu karisima bulayarak sunacaginiz tabaga alin. Kalan sosu da ustune dokun. Salatligi once ortadan ikiye daha sonra diklemesine 1/2 cm kalinliginda uzun uzun kesin. Kestiginiz salatalik dilimlerini ve kiyilmis dereotunu da( dereotunu elinizle yola da bilirsiniz) soslu patateslerin uzerine serpistirin. Tabaktaki karisimi ortadan ikiye ayirin ve ortasina fume somonu yerlestirin. Tekrar butun tabagin uzerinde zeytinyagi gezdirin.

Not: Bu yemekte puf nokta patateslerin sicakken tuz, biber ve daha sonra halen ilikken zeytinyaginin eklenmesidir. Patatesler en iyi ilikken tatlandirilir.

Afiyet olsun

(Bu yemek 378 kcal'dir)

Orijinal tarif icin: http://www.jamieoliver.com/recipes/fish-recipes/summer-salmon-salad

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder