Baharatli Sebzeli Kuskus ve Cacik ile Yunanli Tavuk

Malzemeler

Kuskus icin:
1 Buyuk kahve fincani kuskus
2 Buyuk kirmizi, yesil biber
1 Taze aci kirmizi biber (red chili)
4 Adet taze sogan
Yarim demet dereotu
200gr Bezelye
1 Avuc siyah zeytin (cekirdekleri ile)
2 Yemek kasigi zeytin yagi
40gr Beyaz peynir

Tavuk icin:
2x200gr Derisi alinmis tavuk gogusu
1 Yemek kasigi dolusu kuru biberiye
1 limon ( kabugun rendesi de )
Zeytinyagi
Tuz
I yemek kasigi taze top karabiber

Cacik icin:
Yarim salatalik
250gr Yagsiz yogurt
Yarim limon
Yarim demet taze nane

1 Kahve fincani kuskusu 2 kahve fincani sicak suda haslayin. Kaynadiktan sonra tuzunu da ekleyin. K Ayri bir pisirme kagidinin uzerinde tavuklari biberiye, limon suyu, tuz ve top karabiberleri ile iyice karistirin. Hazirladiginiz tavugu icinde bulundugu kagida sararak oklava yada sert bir rulo ile 1,5cm oluncaya kadar ezin.  Daha sonra 2 kasik zeytinyagini tavaya alip, tavuklar renk alana kadar (3-4 dakika) kizartin.
Bu arada salataliklari rendeleyin. Ve tuza bulayin ve uzerine yapismayan fazla tuzu eliniz ile siyirarak ayirip atin. Boylece fazla tuzlu olma riski kalmayacaktir. Cukur bir kasenin icinde salataliklari, yogurdu ve limon suyunu ekleyerek karistirin. Cacik istediginiz kivama geldiginde (Yunan usulu oldugunda daha yogurt gibi kaliyor) ikram edeceginiz kaseye alip uzerinde ince kiydiginiz taze naneyi ekleyip tekrar karistirin.
Daha sonra mikserinizin kabinda ya da el blenderi kullanacaksaniz uygun bir kaseye saplarindan ve cekirdeklerinden ayrilmis biberleri, chiliyi, ayiklanmis taze sogani ve dereotunu koyup, karisimi olusturunuz. Hazirladiginiz karisimi yemegi sunacaginiz tepsi/tabaga yayarak dokunuz, uzerine bezelyeleri (eger donmus bezelye kullaniyorsa 5 dakika kaynar suda bekletin) ve siyah zeytinleri de ekleyin. Daha sonra uzerine limon sikip , kabuklarindan da biraz rendeleyin ve zeytinyagini gezdirin. Tepsideki bu bazin uzerinde haslanmis kuskusu serpip tuz ve karabiber ile son bir kez lezzetlendirin. Kizarmis tavuklari ince seritler halinde kesip tepsinin farkli koselerine yayin. Tabagin ortasina yada bir kosesine de hazirlamis oldugunuz cacik kasesini koyarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun

(Bu yemek 683kcal dir)

Orijinal tarif icin: http://www.jamieoliver.com/recipes/chicken-recipes/gorgeous-greek-chicken-with-herby-vegetable-couscous-tzatziki

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder