Firinda Nefis Biftek ( Dana Kuyrugu) Rozbif

Malzemeler

6-8 Kisilik

1,5kg Iyi kalite biftek (kasabiniza firinda biftek yapmak icin alacaginizi soylerseniz ona uygun bir parca vercektir)
2 Orta boy sogan
2 Havuc
2 Kereviz sapi
1 Tam Sarmisak (tum disleri ile birlikte)
1 Avuc taze kekik, biberiye ve rezene ( karisim baharatlardan da kullabilirsiniz)
Zeytinyagi
Deniz Tuzu
Taze cekilmis karabiber

Eti firina koymadan 30 dakika once buzdolabindan cikarin. Etin pismeden onde oda sicakliginda olmasi onemli bir ayrintidir. Firini 240C de onceden isitin. Bu arada sebzelerinizi iyice yikayin, soganlarin en dis, ele gelen kabuklari disinda oldugu hali ile butun sebzeleri kabaca ortalarindan 4-5 parcaya kesin. Sarmisaklari kabuklarini soymadan dis di tepsiye gelisi guzel yerlestirin.

Pisiriceginiz firin tepsisini yagladiktan sonra eti tek basina tepsiye yerlestirin ve bir firca ile yayarak iyice tuz, biber ve zeytinyagini ete surerek yedirin. Tepsiyi onceden isitmis oldugunuz firina yerlestirin ve firinin isisini hemen 200c ye indirin ve 1 saat pisirin. Eger etinizi orta pismis seviyorsaniz 5-10 dakika daha erken de alabilirsiniz.

Hazirlamis oldugunuz sebzeleri toplam pisirme suresinin 45. dakikasinda firina verin. Eger sebzeler kurumaya basladiysa uzerlerine su serpistirin, bu tekrar fresh olmalarini saglayacaktir ve yanmasini engelleyecektir. Etiniz istediginiz kivamda pistikten sonra firin tepsisinden cikartin, sunacaginiz tabaga alin ve uzerini mutfak bezi ile kapatarak 15 dakika dinlendirin. Daha sonra yaninda istediginiz soslar ile sunabilirsiniz. ( Ingilizler bu yemegi daha cok horseradish sos veya yorkshire pudding ile servis yapiyorlar)

Afiyet olsun

(Bu yemek 860 kcal'dir)

Orijinak tarif icin: http://www.jamieoliver.com/recipes/beef-recipes/perfect-roast-beef

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder