Jamie Oliver'dan Notlar ve Ipuclari


  • Mumkun oldugunca kurutulmus, konserve, hazir urunler kullanmak yerine taze urunler kullanmaniz sadece saglik degil yemegin lezzeti acisindan da cok fark yaratacaktir. 
  • Normal tuz yerine deniz/kaya tuzu her zaman daha lezzetlidir
  • Lime (yesil limon) yazan taiflerde, lime'a ulasamiyorsaniz sari limon da kullabilirsiniz.
  • Herturlu eti ve tavugu pisiriken izgaranizin/ mangalinizin/ tavanizin cok kizmis oldugundan emin olun. Ve hic bir zaman zeytinyagini direk izgaraya degil etin/tavugun uzerine surerek pisirin.
  • Ekmek tozu tariflerinde grissini, etimek yada kizarmis ekmek de kullabilirsiniz, ufalamak daha kolay olacaktir. 
  • portakal ve limonun tek sira halinde rendelenmis kabugu pek yemege ve tatliya ekstra lezzet katacaktir.
  • Domateslerin kabugunu soymak icin 30 saniye sicak suda bekletmeniz yeterli olacaktir. Daha sonre kendiliginden kabugundan ayrilacaktir.
  • Makarnayi hasladiginiz sudan kucuk bir bardak ayirip, daha sonra suzdugunuz makarnanin uzerine dokerseniz, makarana cok daha lezzetli olacaktir.
  • Enginarlarin kararmamasi icin uzerlerine bolca limon sikin, yoksa cok hizli kararirlar.
  • Patatesin taze kalmasi icin kestikten sonra tuzlu suda bekletin