Ratatouille (Sebzeli) Izgara Et ve Safranli Pilav


Malzemeler


4 Kisilik

Sebze yemegi icin (Ratatouille)
1 Kucuk kabak
1 Kucuk patlican
2 Degisik renkte tatli biber
1 Kirmizi sogan
1 Caykasigi dolusu harissa (sarmisak ve aci biberli sos)
2 hamsi fileto
2-4 Dis sarmisak
700 gr Domates puresi
1 Yemekkasigi balsamik sirke
½ Demet taze feslegen
2 Yemekkasigi yagsiz dogal yogurt

Pilav icin 
1 Buyuk kahve fincani (300mg) Basmati Pirinci ( ince pirinc)
1 Tutam safran
½ Limon

Biftek icin
2x250gr Iyi kalite Sirlion biftek ( yaglari ayiklanmis)
1 Caykasigi tatli biberli zeytinyagi
½ Demet taze maydanoz ( saplari ayiklanmis)
1 Caykasigi dolusu Dijon hardali
1 Yemekkasigi sizma zeytinyagi
½ Limon

Kabagi ve patlicani soyduktan sonra 1er cm inceliginde uzun uzun kesiniz. Cukur bir tavada yagi kizdirin, kabak ve patlicanlari cevirerek kizartin. 1 Buyuk kupa dolusu pirinci, 2 kupa dolusu kaynar suyu, safrani, limonu ve bir tutam tuzu kucuk bir tencereye koyarak, kapagini kapatin ve arada ( 1, max 2 defa) karistirarak tepesinde gozenekler belirene kadar pisirin. Biberleri ayiklayin, kirmizi soganla beraber dograyarak hamsiler ve 1 caykasigi yag ile birlikte ayri bir tencereye koyun. Sarmisagi da ezin ve karistirarak icine ilave edin.

Kizaran kabak ve patlicanlari izgaradan alip dograyin. Bunlari da, domates puresi ve sirkeyle beraber hamsilerin de oldugu sebze tenceresine ekleyerek kapagi kapatin. 

Etleri, tuz, paprika ve 1 caykasigi zeytinyagi ile yine kizgin izgaraya yerlestirerek, istediginiz kivamda olana kadar cevirerek pisirin. Dograma tahtasi uzerinde maydanozu ince ince dograyin. Hardali, sizma yagi, tuzu, biberi ve sikilmis limonun suyunu karistirarak, maydanoza katin. Etler oldugunda, onlari da ayni tahtanin uzerinde bu sosa buladiktan sora dilimleyin. Feslegenin yapraklarini sebze karisimin uzerine serpin. Yogurt ve safranli pilavla servis edin.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder