Malzemeler
4
Kisilik
Sebze yemegi icin (Ratatouille)
1
Kucuk kabak
1
Kucuk patlican
2
Degisik renkte tatli biber
1
Kirmizi sogan
1
Caykasigi dolusu harissa (sarmisak ve aci biberli sos)
2
hamsi fileto
2-4
Dis sarmisak
700
gr Domates puresi
1
Yemekkasigi balsamik sirke
½
Demet taze feslegen
2
Yemekkasigi yagsiz dogal yogurt
Pilav
icin
1
Buyuk kahve fincani (300mg) Basmati Pirinci ( ince pirinc)
1
Tutam safran
½
Limon
Biftek
icin
2x250gr
Iyi kalite Sirlion biftek ( yaglari ayiklanmis)
1
Caykasigi tatli biberli zeytinyagi
½
Demet taze maydanoz ( saplari ayiklanmis)
1
Caykasigi dolusu Dijon hardali
1
Yemekkasigi sizma zeytinyagi
½
Limon
Kabagi
ve patlicani soyduktan sonra 1er cm inceliginde uzun uzun kesiniz.
Cukur bir tavada yagi kizdirin, kabak ve patlicanlari cevirerek
kizartin. 1 Buyuk kupa dolusu pirinci, 2 kupa dolusu kaynar suyu,
safrani, limonu ve bir tutam tuzu kucuk bir tencereye koyarak,
kapagini kapatin ve arada ( 1, max 2 defa) karistirarak tepesinde
gozenekler belirene kadar pisirin. Biberleri ayiklayin, kirmizi
soganla beraber dograyarak hamsiler ve 1 caykasigi yag ile birlikte
ayri bir tencereye koyun. Sarmisagi da ezin ve karistirarak icine
ilave edin.
Kizaran
kabak ve patlicanlari izgaradan alip dograyin. Bunlari da, domates
puresi ve sirkeyle beraber hamsilerin de oldugu sebze tenceresine
ekleyerek kapagi kapatin.
Etleri,
tuz, paprika ve 1 caykasigi zeytinyagi ile yine kizgin izgaraya
yerlestirerek, istediginiz kivamda olana kadar cevirerek
pisirin. Dograma tahtasi uzerinde maydanozu ince ince dograyin.
Hardali, sizma yagi, tuzu, biberi ve sikilmis limonun suyunu
karistirarak, maydanoza katin. Etler oldugunda, onlari da ayni
tahtanin uzerinde bu sosa buladiktan sora dilimleyin. Feslegenin
yapraklarini sebze karisimin uzerine serpin. Yogurt ve safranli
pilavla servis edin.
Afiyet
olsun
Orijinal
tarif icin: http://www.jamieoliver.com/recipes/beef-recipes/grilled-steak-ratatouille-saffron-rice
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder