Izgara Mantarli Risotto

Malzemeler

1,5 Litre tavuk suyu tableti
1 Avuc dolusu porcini mantar ( bulamazsaniz herhangi bir tur mantar )
Zeytinyagi
1 Kucuk ince kiyilmis sogan
2 Adet kereviz sapi, ince dogranmis
400gr Risotto Pirinci
75ml Beyaz sarap
Deniz tuzu
Taze cekilmis karabiber
4 Adet dev mantar
Ince kiyilmis maydanoz
1 Limonun suyu
1 Cay kasigi tereyagi
1 Avuc rendelenmis parmesan

Tavuk suyu tabletini 1,5 litre suda kaynatarak eritin. Porcini mantarlarini bir kaseye alin ve uzerinde erimis tavuk suyunu ekleyin. Birkac dakika icinde mantarlar yumusayacaktir. Yumusayan mantarlari kaseden cikarip keserek bir kenara ayirin. Icinden cikardiginiz tavuk suyunu daha sonra kullanmak uzere saklamaya devam edin.

Buyuk bir tavada zeytinyagini kizdirip, sogan ve kereviz saplarini pisirmeye baslayin. Yasklasik 10 dakika hafir renk degistirinceye kadar pisirin. Ve daha sonra pirinci ekleyin ve karistirin. Son olarak  icine sarabi da ekleyin. ( bu asamada nefis kokunun tadini cikarin.) Suyunu tamamen cekinceye kadar pisirmeye devam edin. Suyunu cektinden sonra kenara aydirdiginiz tavuk suyunu, dogradiginiz mantarlari ve deniz tuzunu ekleyin ve uzerini kapatarak tekrar suyunu cekene kadar pisirmeye birakin. Yaklasik 30 dakika sonra suyunu cekmis ama kurumamis oldugunda ( risotto kivamina geldiginde) ocaktan alin. Ayri bir tavada buyuk mantarlari yumusayincaya kadar kizartin. Mantarlari ayri bir kaseye alin ve uzerine tuz ve limon suyunu ekleyerek elinizle iyice karistirin.

Risottonuzu atesten alin, tadina bakip tuzunu damak tadiniza gore kontrol edin gerekise ekleyin. Uzerine tereyagi ve parmesani ekleyip erimesi icin yaklasik 3 dakika bekleyin. Risottonuzu daha sulu bir kivam seviyorsaniz uzerine bir miktar daha tavuk suyu ekleyebilirsiniz. Dev mantarlari da uzerine koyarak Matarli Risottonuzu servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun

Orjinal Tarif icin: http://www.jamieoliver.com/recipes/rice-recipes/grilled-mushroom-risotto

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder