Biftek ve Guakamol’lu Wrap


Malzemeler

4 Kisilik

Guakamolu hazirlamak icin:

2 Avakado, sert ve soyulmus 
2 Olgun domates, ortadan kesilmis
1 Dis sarmisak, soyulmus ve kiyilmis
Kimyon
2 Taze sogan,ince dogranmis
1 Kucuk demet taze kisnisin yapraklari
Deniz tuzu
Taze ogutulmus karabiber
1 yesil limon(lime) suyu
Sizma zeytinyagi

Wrap icin

560 gr Kaburga eti (baska bir parca etiniz de var ise kullabilirsiniz)
1 Avuc mantar
Deniz tuzu
Taze ogutulmus karabiber
1 Cay kasigi kuru kekik
1 Cay kasigi tatli biber(paprika)
Zeytinyagi
4 Tortilla (sert yufka da kullanilabilir)
4 Yemek kasigi yagsiz dogal yogurt
Istenirse, 1-2 Taze aci kirmizi biber, cekirdekleri cikarilmis ve dilimlenmis.

Once guakamolu hazirlayin. Avokadolari, domatesleri, sarmisagi, kimyonu, taze sogani ve kisnisin cogunu miksere koyun ve paste kivamina getirin. Bir kaseye alarak uzerine tuzu,biberi ve yesil limon suyunu ilave edin. Son olarak uzerinde zeytinyagini gezdirin ve buz dolabinda durumleriniz hazir olana kadar bekletin.

Sac izgarayi9 yada geniz tavanizi) yuksek ateste iyice kizdirin. Eger kullaniyosaniz oncelikle mantarlari her tarafi pisinceye kadar tavada kavurun. Ve kenara ayirin, uzerlerini kapatin ki sogumasin. 

Etleri tuz, biber, kekik ve kirmizi biberle iyice yogurun. Daha sonra ya tencerenin dibi ile bastirarak veya oklava ile yassi hale getirin. ( ince bir et kullaniyorsaniz bu isleme gerek kalmayacaktir ama baharatlar ile eti ezmek lezzetin icinde kalmasini saglar) Uzerine biraz zeytinyagi surerek onceden isitilmis olan izgarada, surekli cevirerek 5 dakika veya istediginiz kivamda kizarincaya dek pisirin.
Etleri tabaga alin ve dinlenmelerini beklerken durumleri hazirlayin.Tortilla (veya sert yufkalari) duz bir yere serin ve uzerlerine hazirlamis oldugunuz guakamolden surun. Etleri ince dilimler halinde kesin, yufkalara esit miktarda bolusturun ve mantarlari ilave edin. Uzerlerine biraz yag koyarak durumleri sarin.
Durumlerin uzerini birer parca yogurt, varsa taze kisnis yapraklari ve seviyorsaniz aci kirmizi biber ile susleyin. Yanina lime koyarak servis edin.

Afiyet olsun

(Bu yemek 551kcla'dir) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder