Jamie Oliver Koftesi

Malzemeler:

4 Kisilik

1 Ince kiyilmis orta boy sogan
Zeytinyagi
1 Kucuk aci kirmizi biber (chili), havanda yada sert bir zeminde dovun. (eger buna ulasmaniz zor ise kirmizi pul biber de kullanabilirsiniz)
800 gr Iyi kalite konserve domates 
2 Dilim bayat ekmek (kabuksuz)
250 gr Yagsiz kiyma, sigir veya dana
250 gr Yagsiz kimya, domuz ( Domuz eti kullanmak istemiyorsaniz devamini da ayni kiymadan kullanarak yapabilirsiniz) 
½ Cay kasigi rendelenmis hindistan cevizi (nutmeg)
Birkac taze adacayi yapragi, ince kiyilmis sekilde
Birkac biberiye dali, kiyilmis olarak
Limon kabugu rendesi ( kesilmemis bir limonu kullanabilirsiniz)
1 yumurta sarisi
1 avuc dolusu taze bezelye (opsyonel)
Pecorino (Italyan peyniri) rendesi ( herhangi bir uygun peyniri de kullanabilirsiniz), servis icin
Ek olarak istenir ise taze mercankosk, suslemek icin

Bir tavaya az miktarda zeytinyagi koyarak soganlari yumusayincaya kadar psiriniz. (Kapagi kapali olursa lezzetini koruyacaktir.) Soganlar yumusadiktan sonra tavanin icine chili biberi ( yada kirmizi pul biberi), domatesleri (suyu ile birlikte) ve bir sarap bardagi dolusu suyu eklerek kapagi acik sekilde yarim saat pismeye birakin.

Ekmekleri mikserde ekmek kirintisi haline getirin. Ayri bir kasede kiymayi ( kullanacaginiz her cesit kiymayi), nutmegi, biberiyeleri, limon kabugu rendesini, yumurta sarisini, baharatlari ve ekmek kirintilarini karistirin. Iyice yogurduktan sonra kucuk toplar halinde bir tabakta toplayin.

Bos bir tava alarak ocakta isitin. Isittiginiz tavaya 3-4 yemekkasigi zeytinyagi koyun. Koftelerin her tarafini esit kizarmis rengi alana kadar, parcalanmamalarina dikkat ederek kavurun. Daha sonra ayri bir tavadaki soganli domates sosunu kofteleri kizarttiginiz tavanin uzerine ekleyin ve dikkatlice kofteleri dagitmadan karistirin. Kapagini kapayin ve yaklasik 45 dakika kendi suyuyla kisik ateste pisirin. Hazir olan kofteleri soslari ile birlikte sunacaginzi tabaklara alip her porsiyona birkac cig bezelye, peynir rendesi ve isteniyor ise mercan koku serperek servis yapin.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder