Citir Thai Salatasi

Malzemeler

4 Kisilik
1 Demet taze sogan
1 Demet kirmizi turp
1 Havuc
1 Bas parmak buyuklugunde taze zencefil
½ Demet taze nane
½ Demet taze feslegen
1-2 Yemek kasigi sizma zeytinyagi
1-2 Yesil limon suyu (Lime)
Deniz tuzu

Havucun ve zencefilin kabuklarini soyun. Nane ve feslegeni yapraklarini kullanmak uzere saplarindan ayirin. Rendenin/mikeserin en iri delikli parcasini kullanarak, tum malzemeyi en yuksek devirle (2. devir) rendeleyin. Servis tabagina alin. Sizma zeytinyagini ve limon suyunu ekleyerek iyice karistirin. Deniz tuzu ve karabiberi de ilave edin. Servis ederken uzerine 20 gr kadar tuzsuz fistigini dograyarak/ufalayarak serpin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder