Fırında Bademli, Ekmek Kırıntılı ve Baharatlı Enginar


Malzemeler

8 Adet orta boy enginar
1 Limon 
2 Dis sarimsak (ince kıyılmıs)
1 Avuc dolusu badem (ince kıyılmıs)
2 Avuc ekmek kirintisi ( kizarmis ekleri rendeleyebilirsiniz)
1 Avuc taze nane ( (ince kıyılmıs))
Deniz tuzu
Taze cekilmis kara biber
Zeyntin yagi
1 Bardak beyaz sarap 

Enginarlari hazirlamak icin saplarindan tutup 5 cm asagisindan kesin. Kalan yapraklari enginar kalbi dedigimiz etli bolume 3-4 cm kalana kadar tek tek ayirin. (ayiklanmis hazir enginar alirsaniz bu isleme gerek kalmayacaktir) Alt kisimdaki enginarin kalbinin ust kisminda sert olabilecek kismi ince bir tabaka halinde kesip ayirin. ( cok ince olmasina dikkat edin , kalbin cogu ve sapin 3-4 cmlik kismi tabakta kalmalidir) Ve diger enginarlara baslamadan hemen her tarafina limon sikin , boylece kararmasini engellemis olursunuz. 8 enginari da ayni sekilde hazirlayip limonlarini siktiktan sonra ic malzemesine baslayabilirsiniz.

Bu arada firini 200C ye ayarlayin. Sarimsak, badem, ekmek kirintilari ve baharatlari bir kasede karistirin ve son olarak zeytinyagini da ekleyerek iyice ezin. Hazirladiginiz karisima butun enginarlari uzerine esit miktarda bulayin. Firina vereceginize tepsiye bulanmis enginarlari dizip uzerlerine yeniden zeytin yagi ve beyaz sarabi gezdirin. Uzerine yanmayan kagit yada yagli kagit kapatin ki kurumasin. 30 dakika onceden isitilmis firinda pisirdikten sonra 10 dakika daha uzerinden kagidi cikarip kizarmasi icin bekletin. Ve daha sonra sunum icin hazirladiginiz tabaga alin. Deniz mahsulleri veya bir et ile de sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder