Limonlu Linguini

Malzemeler:

4 kisilik

500gr Linguini Makarna
3 Limon suyu
1 Limon kabugu rendesi (cok ince)
6 Yemek kasigi zeytin yagi
125gr Parmesan
Deniz tuzu
Taze cekilmis kara biber
1 Demet taze feslegen
1 Demet roka

Derin bir tencerede tuzlu su kaynatin. Kaynamis suyun icine linguiniyi paketin uzerinde yazan tarife gore (yaklasik 12 dakika) haslayin ve suzgecte bekletin. Ayri bir kapta limon suyunu, limon rendesini, zeytinyagini ve parmesanlari karistirin. Yogun, yumusak ve kaygan bir kivam alana kadar karistirin. (gerekirse biraz daha limon suyu ekleyebilirsiniz.) Hazirlamis oldugunuz bu karisin icine suzulmus makarnayi ekleyin. Ve en son ince dilimlenmis feslegen ve rokayi uzerinde serperek servis yapin.

Afiyet Olsun

(Bu yemek 467 kcal'dir)

Orijinal Tarif icin: http://www.jamieoliver.com/recipes/pasta-recipes/lemon-linguine

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder