Patlican Parmigiana


Malzemeler:

3 buyuk boy patlican
Zeytin yagi
1 ince dogranmis kuru sogan
1 buyuk dis sarmisak, ince kiyilmis
1 cay kasigi keklikotu veya kekik
2 adet 400gr'lik soyulmus domates veya 1kg domates
Tuz ve kara biber
Sarap sirkesi
Bir avuc dolusu feslegen
4 avuc rendelenmis parmesan peyniri
2 avuc kuru ekmez tozu

*bulabilirseniz 150gr mozerella

Oncelikle patlicanlari 1cmlik dilimler halinde kesin. Tava/izgara veya Barbeku nerde yapacaksiniz atesi kizdirin. Bir tavaya 2-3 kasik zeytinyagi koyup sogani, sarmisagi ve keklikotu(kekik)leri yaklasik 10 dakika, soganlar ymusayip, sarmisaklar renk degistirene kadar kavurun. Kabuklari soyulup kucuk dogranmis domatesleri de tavaya ekleyin ve kisik ateste 15 dakika daha pisirin.

Patlicanlari kizgin Tava/izgara veya Barbekude her iki tarafini da iyice kozleyin. Tavadaki domatesli sos iyice pistiginde icine tuz, karabiber, sirke ve feslegeni ekleyin. sosu bu sekilde de birakabilirsiniz arzu ederseniz mikser ile pure haline de getirebilirsiniz.

25 x 12-15cm ebatlarinda bir firin kabina hazirladiginiz domatesli sostan bir sira koyun. Uzerine bir sira da rendelenmis parmesan ekleyin ve sonra kozlenmis patlicanlardan bir sira doseyin. Elinizdeki malzeme bitene kadar bu sira ile katman katman firin tepsisine malzemelerinizi yerlestirin. En ustte kalan parmesan katmaninin uzerine ekmek kirintilarini, birkac damla zeytinyagi ve kekik serpin. Varsa mozeralla peynirini de bu asamada ekleyebilirsiniz.

Hazirlanmis olan tepsiyi 190C'lik firina yerlestirip yaklasik 30 dakika, ekmekler kizarana kadar pisirin ve servis yapin...

Afiyet olsun

(Bu yemek 280kcal'dir)

Orijinal tarif icin: http://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/aubergine-parmigiana-melanzane-alla-parmigiana

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder