Karidesli ve Domatesli Taglitelli

Malzemeler:

8 Domates
Deniz tuzu
Taze cekilmis karabiber
2 Tatli kasigi tereyagi
Zeytinyagi
300gr Kucuk dogranmis karides (karidesler buyuk veya kucuk olabilir)
1 Dis sarmisak ( ince kiyilmis)
1 Limon suyu ve kabugugun rendesi
2 Shot Vecchia Romana veya Konyak
142ml Krema
400gr Taglitelli makarna ( fetucini de kullabilirsiniz)
1 Avuc dolusu ince kiyilmis taze maydanoz

Domateslerin kabugunu soyup, kucuk parcalar halinde dograyin.

Derin bir tancerede makarnayi haslamak icin tuzlu su kaynatin. Ayri bir tavada tereyagini eritip uzerine birkac damla zeytinyagini da ekleyip icinde ayni anda karidesleri, sarmisagi, limon rendesini ve domatesleri atip birkac dakika kizartin. Daha sonra icine ickiyi(konyak) ekleyin. Eger alev alirsa korkmayin 30 saniye icinde kendiliginden sonecektir.. Alev almamamsi icin alkolu ocagi kapattiktan sonra da eklebilirsiniz. Daha sonra kremayi da icine ekleyerek birkac dakika da bu sekilde isitip tavayi ocaktan alin. Icine tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyin.

Makarnayi uzerinde yazan zamanlamaya gore kaynayan suda haslayin. Eger bu sure icinde hazirlamis oldugunuz karidesli sosunuz sogumus ise tekrar isitin. Servis kabinda suzulmus makarnanizin uzerine sosu ve kiyilmis maydanozu ekleyip iyice karistirarak servis yapabiliriniz..

Jamie'den not: Yanina ufalanmis beyaz peynir veya ricotta peynir ile servis yapabilirsiniz.
Sosa son anda bir avuc ispanak da atabiliriniz, bu da lezzeti arttiracaktir.
Konserve domates de kullabilirsiniz fakat hicbir zaman taze domates kadar lezzet vermeyecektir.

Afiyet olsun

(Bu yemek 540 kcal'dir)

Orijinal tarif icin: http://www.jamieoliver.com/recipes/pasta-recipes/taglierini-with-a-simple-sweet-tomato-sauce-and-shrimps

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder