Guacamole Soslu Komurde Kalamar


Malzemeler:

2 X 150 gr Ici tamamen temizlenmis Kalamar
Deniz Tuzu
Taze Cekilmis Karabiber
Zeytinyagi
Extra virgin zeytin yagi
Yarim bardak limon suyu( bulabiliyorsaniz yesil limon )

Guacamole Sos icin; 2 Yumusak Avakado 1-2 adet kirmizi aci biber (damak zevkinize gore) Bir kac yaprak taze kisnis (kuru da olabilir yoksa maydanoz da kullabilirsiniz) Yarim ince kiyilmis kirmizi sogan 1 Domates 2 Yesil Limon (Sari da kullanabilirsiniz) Guakamalo Sos ile baslayalim. Oncelikle avakadolarin icini kasik ile servis kasesine cikarin. Yumusak kivama gelinceye kadar ezin. Icine kirmizi biber, domates, sogan, ince dogranmis kisnis/maydanoz ve limon suyunu ekleyip iyice karistirin. Tadi damak zevkinize uyacak kadar tuz, karabiber ve kirmizi biber ekleyin.

Kalamari hazirlarken, oncelikle komur atesiniz hazir olmali. Kalamari dograma tahtasi uzerine yerlestirin. Kalamarin ortasinda tupun icine bir bicak yerlestirin. Kucuk keskin bir bicak ile gerilmis olan yuzeye yarim santimlik yollar acin.(cizikler atarak) Bu yöntem, daha iyi pismesini ve daha lezzetli olmasini sagladigi gibi sunumu da estetik bir goruntu olacaktir. Hazirlamis oldugunuz kalamari tuz ve kara biber ile lezzetlendirip, zeytin yagina bulayip kizgin komur atesinin uzerine yerlestirin. Kalamarin govdesi cok kisa surede pisecektir. Uzeri kizarma rengini almaya basladiginda 1er dakika daha bekletip buyuk parcalari alabilirsiniz. Bacaklari daha gec pisececeginden bir sure daha kalabilirler.( bu sekilde daha citir da olacaktirlar.)

Servis tabagina Guacamole ile kalamari birbirine degecek sekilde yan yana yerlestirin. Uzerinde extra virgin zeytinyagi dokerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun

(Bu yemek 598kcal'dir)

Orijinal tarif icin: http://www.jamieoliver.com/recipes/seafood-recipes/chargrilled-squid-with-rustic-guacamole

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder