Meksika Soslu Biftek

Jamie'nin tipleri:

- Pisirmeye baslamadan once etin oda sicakliginda oldugundan emin olun.
- Et pistikten sonra hemen servis yapmak once eti birsure dinlendirin. Bu etin dogal aromasi ve suyunu tekrar icine cekmesini saglayacaktir. Hatta tabakta su olusur ise bunu tekrar uzerine sos olarak da kullanabilirsiniz, lezzet katacaktir.

Malzemeler:

Yaklasik 500 gr Biftek
1/8 Cay kasigi deniz tuzu
Taze cekilmis kara biber
1 Yemek kasigi zeytin yagi
1 Dis ezilmis sarmisak

Meksika Sosu icin:
Bir tutam kisnis
1 Tutam taze nane
1 Dis sarmisak (soyulmus dis)
1 veya 2 Adet taze kirmizi aci biber(damak tadiniza gore)
4 Buyuk taze sogan, ayiklanmis
2 Adet kucuk kesilmis domates
Taze cekilmis kara biber
1-2 lime suyu ( yesil limon)
1 Yemek kasigi zeytinyagi
1/8 Cay kasigi deniz tuzu

Eti buzdolabindan cikarip, oda sicakligina gelmesini beklerken salsaya baslayabilirsiniz.

Tahta dograma tahtasi uzerinde taze kisnis, taze sogan ve taze naneyi birlikte ince ince kiyin. Yaninda sarmisak, kirmizi biber, domatesi de ince bir sekilde dograyarak birbirine karistirin. Once tuz ve kara biberi daha sonra zeytinyagi ve limonu da ekleyerek butun malzemeyi ayni dograma tahtasi uzerinde karistirin. Ve servis kabiniza alin.

Eti pisireceginiz tava/izgara/barbekunun cok kizgin oldugan emin olun. Etin her iki tarafini da tuz, karabiber ve zeytinyagi ile iyice ovun ve bu sekilde kuru tava/izgara/barbekuye yerlestirin. Her iki tarafini da minimum 6-7 dakika pisirdikten sonra damak tadiniza gore az/orta/cok pismis kivama gelmesi icin bir sure daha firinda tutabilirsiniz. Ete ekstra lezzet katmak icin piserken her iki tarafinada ezilmis sarmisaginizdan surebilirsiniz.

Etler istediginiz kivama geldikten sonra servis tabagina alip, kendi uzerinde suyunu cekene kadar bekletin.

Etleri yarimssar santim inceliginde dilim dilim keserek servis yapabilirsiniz.

Dilimlerin yanina hazirlamis oldugunuz meksika sosundan koyarak ve kalan yapraklar ile susleyerek servis yapabiniz. Servis yapmadan hemen once uzerine lime suyunu da dokmeyi unutmayin.

Afiyet olsun

Orijinal tarif icin: http://www.jamieoliver.com/recipes/beef-recipes/steak-and-salsa-verde

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder