Barbeku Soslu Tavuk

Malzemeler:

1 Portakal
1 Kurutulmus kirmizi biber
1 Cay kasigi fume paprika
1,5 cay kasigi hardal (Dijon tavsiyesi)
3 Cay kasigi bal
3 Cay kasigi ketcap
1 Cay kasigi zeytin yagi
Deniz Tuzu
Taze cekilmis karabiber
5-6 Adet tavuk gogsu (kemiksiz, derisiz)

Mangalda yapicaksaniz oncelikle mangali hazirlamalisiniz. Mangal atesi hazir olurken eti hazirlamaya baslayabilirsiniz.

Buyuk bir kaseye portakalin kabugunu ince bir sekilde rendeleyin.(Ayni noktayi rendeden sadece 1 kere gecirmekte tadinin aci olmamasi acisindan fayda var). Uzerine kirmizi biber, parprika, hardal, bal, ketcap ve zeytin yagini ekleyin ve karistirin. Bu karisimdan birkac kasik kenara ayirin.
(Bu karisimi deniz mahsulleri, et, domuzu da marine etmek icin de kullanabilirsiniz. Kuru gorunen eti canlandiracaktir.)

Tavuk goguslerini karisimin icine kaseye koyun. Uzerini strech ile kapatin ve marine olmasi icin 5-10 dakika bekleyin. ( mangalda yapacak iseniz mangal hazir olana kadar bu karisimin icinde bekleyebilir. Eger ocak uzerinde izagarada yapacak iseniz tava/izgaranin cok kizgin olana kadar beklemelisiniz.

Tavuklari marine kasesinden cikarip mangala/izgaraya yerlestirin ve er iki yuzunu de yaklasik 5 er dakika pisirin. Tavuklar altin rengine geldiginde her iki yuzune de firca yardimi ile kenara ayirdiginiz marine sosundan surup servis tabagina alin.

Servis Onerileri:
Jamie'nin Patates Salatasi veya yesil salata ile servis edebilirsiniz. Ya da guzel bir sandvic ekmeginin arasina marul ve ince kesilmis domates ile birlikte yerlestirerek sandvic haline getirebilirsiniz.

Dietisyen Onerileri:
Rendelenmis portakal , limon kabugu kalorisiz olarak yemekleri en iyi tatlandiran lezzetlerdir, ayni  kirmizi biber gibi. Marine edilmis karisimi bir kavanoza koyup kapagini sikica kapadiginizda uzun bir sure kullabilirsiniz.
Tavuk gogsu tavugun kalorisi en dusuk bolumudur.

Afiyet olsun

(Bu yemek 208kcal'dir)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder