Ilik Taze Fasulyeli Izgara Tavuk

Malzemeler:

2 Tutam sapsiz biberiye(rosemary)yapragi
Deniz tuzu ve cekilmis karabiber
Zeytinyagi
Limon kabugu rendesi ve 1 limon suyu
4 adet Tavuk gogsu ( derisi yuzulmus)
Hardal
Yaklasik 24 adet cherry domates
400gram yesil taze fasulye

Firini 100 dereceye ayarlayin. Ayri bir kasede bibieriye, deniz tuzu, zeytinyagi, limon kabugu rendesi ve limon suyunun yarisini karistirin.

Tavugu dograma tahtasinin uzerinde koyun. ( Bunun tahtadan olmasi lezzeti guclendirecektir). Tavuklari yatay bir sekilde kesin. Biberiyeli marineyi tavuklarin her iki yuzune de surup marine olmalari icin bekleyin.

Bir firin tepsisine domatesleri oldugu hali ile kabuklarini soymadan ve saplarini yolmadan dizin.Sadece tuz ve karabiber ekleyerek 20 dakika firinlayin.

Buyuk bir tencerede tuzlu su kaynatin ve fasulyeleri 5 dakika haslayin. Ayri bir kapta kalan limon suyunu(yarim), hardali ve zeytin yagindan bir sos hazirlayin. Suzdugunuz fasulyeleri bu karisimin icine atip karistirin.

Marine edilmis tavuk goguslerini onceden isitilmis firinda her iki yuzunu ayri ayri 2,5kar dakika pisirin. 5dakika sonunda iki tarafinda iyice pistigini kontrol ettikten sonra, soslu yesil fasulyeler ve kizarmis domatesler ile birlikte karistirarak servis edebilirsiniz.

TIP: Tavuk ne kadar uzun sure marine edilirse o kadar lezzetli olur.

Afiyet olsun.

(Bu yemek 381 kcal'dir )

Orijinal tarif icin : http://www.jamieoliver.com/recipes/chicken-recipes/barbecued-chicken-with-warm-green-bean-salad

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder