Malzemeler:
4
Kisilik
1
Ince kiyilmis orta boy sogan
Zeytinyagi
1
Kucuk aci kirmizi biber (chili), havanda yada sert bir zeminde dovun.
(eger buna ulasmaniz zor ise kirmizi pul biber de kullanabilirsiniz)
800
gr Iyi kalite konserve domates
2
Dilim bayat ekmek (kabuksuz)
250
gr Yagsiz kiyma, sigir veya dana
250
gr Yagsiz kimya, domuz ( Domuz eti kullanmak istemiyorsaniz devamini
da ayni kiymadan kullanarak yapabilirsiniz)
½
Cay kasigi rendelenmis hindistan cevizi (nutmeg)
Birkac
taze adacayi yapragi, ince kiyilmis sekilde
Birkac
biberiye dali, kiyilmis olarak
Limon
kabugu rendesi ( kesilmemis bir limonu kullanabilirsiniz)
1
yumurta sarisi
1
avuc dolusu taze bezelye (opsyonel)
Pecorino
(Italyan peyniri) rendesi ( herhangi bir uygun peyniri de
kullanabilirsiniz), servis icin
Ek
olarak istenir ise taze mercankosk, suslemek icin
Bir
tavaya az miktarda zeytinyagi koyarak soganlari yumusayincaya kadar
psiriniz. (Kapagi kapali olursa lezzetini koruyacaktir.) Soganlar
yumusadiktan sonra tavanin icine chili biberi ( yada kirmizi pul
biberi), domatesleri (suyu ile birlikte) ve bir sarap bardagi dolusu
suyu eklerek kapagi acik sekilde yarim saat pismeye birakin.
Ekmekleri
mikserde ekmek kirintisi haline getirin. Ayri bir kasede kiymayi (
kullanacaginiz her cesit kiymayi), nutmegi, biberiyeleri, limon
kabugu rendesini, yumurta sarisini, baharatlari ve ekmek
kirintilarini karistirin. Iyice yogurduktan sonra kucuk toplar
halinde bir tabakta toplayin.
Bos
bir tava alarak ocakta isitin. Isittiginiz tavaya 3-4 yemekkasigi
zeytinyagi koyun. Koftelerin her tarafini esit kizarmis rengi alana
kadar, parcalanmamalarina dikkat ederek kavurun. Daha sonra ayri bir
tavadaki soganli domates sosunu kofteleri kizarttiginiz tavanin
uzerine ekleyin ve dikkatlice kofteleri dagitmadan karistirin.
Kapagini kapayin ve yaklasik 45 dakika kendi suyuyla kisik ateste
pisirin. Hazir olan kofteleri soslari ile birlikte sunacaginzi
tabaklara alip her porsiyona birkac cig bezelye, peynir rendesi ve
isteniyor ise mercan koku serperek servis yapin.
Afiyet
olsun
Orijinal
tarif icin: http://www.jamieoliver.com/recipes/beef-recipes/meatballs
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder