A Killer Mac'n' Cheese

Malzemeler:

Deniz tuzu
Taze cekilmis karabiber
45gr Tereyagi
3 Yemek kasigi un
10 Dis sarmisak ( soyulmus veince dilimlenmis)
6 Adet defne yapragi
1 litre sut
600gr Makarna (sevdiginiz/istediginiz herhangi bir sekil olabilir)
8 Domates
150gr Cheddar (taze kasar da kullanabilirsiniz)
100gr Rendelenmis parmesan peyniri
Taze Kekik (kuru da kullanabilirsiniz)
3 Avuc dolusu toz haline getirilmis ekmek ( grisini de kullanilirsiniz)
Zeytinyagi

Buyuk bir tencere icine deniz tuzunu katarak kaynatin. Ayri bir tavada kisik ateste tereyagini eritin. Icine unu ekleyip, ocagi orta dereceye getirip krema kivamina gelinceye kadar karistirin. Icine sarmisaklari ekleyin. Bu sekilde de bir tur karistirdiktan sonra icine defne yapraklarini ve sutu ekleyip kaynayana kadar bekletin. Kaynadiktan sonra altini kapatip diger malzemeleri hazirlamaya baslayin.

Firini 220 C'ye ayarlayin.

Makarnayi kaynayan suya atip, paketin uzerinde yazan zaman dogrultusunda yumusayana kadar haslayin. Bu arada domatesleri kucuk kupler halinde dograyip tuz ve karabiber ile tatlandirin. Haslanmis makarnayi suzun ve hemen sogumdan tavada kaynatmis oldugunuz karisimin icine katin. Icine kasar peynirini, kekigi ve domatesleri ekleyin. Bu sekildeyken tadina bakip , gerekiyorsa tuz/karabiber ekleyebilirsiniz..

Makarnali karisimi cukur bir firin tepsisine alip, firina verin. 30 dakika kizarana kadar firinda pisirin. Firinda makarna kizarirken, ayri bir tavada ekmek kirintilarini kekik ile birlikte orta dereceli atesde altin rengi oluncaya kadar kavurun. Kavrulmus ekmekleri servis kabina alin.

30 dakika sonra firindan cikardiginiz makarnanizin uzerine ekmek kirintili sosunuzu serperek servis yapin.

Afiyet olsun

(Bu yemek  437kcal'dir)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder